Nyhedsbrevet Insight IVA – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Om IVA > Nyhedsbrevet Insight IVA

Insight IVA er tilbage fra efterårsferie

Velkommen til nyhedsbrevet fra IVA hvor vi sætter fokus på forskning og uddannelse.

God læselyst fra redaktionen!

Nyt forskningsprojekt om tidslogik på IVA


IVA indgår i det landsdækkende forskningsprojekt The Primacy of Tense, der har modtaget midler fra FKK. Information forandrer sig hele tiden, og tidslogikken søger at indfange de temporale forandringer. I projektet indgår også digitalisering af materiale fra tidslogikkens grundlægger, A. N. Prior.

IVA deltager i stort nordisk forskningsprojekt om digitalisering


Et nyt forskningsprojekt skal kaste lys over digitaliseringens betydning for arkiver, biblioteker og museer. Kan digitaliseringen af kulturinstitutionerne bidrage til en styrkelse af den offentlige debat i en digital tid?

Hvordan kan folkebiblioteker møde fremtiden?


Ida Jensen fra Aalborg vandt årets DBC-pris for sit speciale om folkebibliotekets fremtidige rolle. Prisen blev uddelt ved dimissionen den 30. september.

Ny viden og hyggelige møder på Alumnernes Dag


Den 8. oktober mødte KU-alumner op til en dag fyldt med spændende aktiviteter og oplæg. IVAs Alumneforening giver en beretning fra dagen.

At arbejde med data i den helt store liga


"Alt, hvad der stod i jobbeskrivelsen, kunne jeg sige tjek til". Kasper Bruhn søgte og fik en stilling i Uddannelses- og forskningsministeriet, allerede inden han havde forsvaret sit speciale. Kodeordet var bibliometri.

Spiller du Pokémon go?


Så er du ikke alene! Lektor Lars Konzack, der forsker i computerspil, sociale medier og læsevaner på Det Informationsvidenskabelige Akademi, fortæller her om det populære spil, der i den grad har ramt en nerve hos både børn og voksne.

Biblioteker der holder endnu mere åbent


Lisa Engström tager hver dag toget fra Malmø for at komme til IVA, hvor hun i februar påbegyndte et ph.d.-projekt om åbne biblioteker i både Sverige og Danmark.

Steven Adler came by


IBM Chief Data Strategist is giving a course on Open Data Science at IVA this semester. On his way to the classroom, he stopped by for an interview about magic data and outdoor data shows in Colombia.

Det er hele tiden sjovt herude


Men nu er det alligevel på tide at stoppe, siger Christine Nordentoft, der går på pension efter et langt og spændende liv med flere bibliotekarjobs og som underviser på IVA.

Hvis det går over


Anna Arendse Thorsen starter på 5. semester i næste uge. Men hvad nok ikke alle ved er, at hun samtidig debuterer med sin nye roman ”Hvis det går over”, der udkommer på forlaget Vild Maskine i løbet af efteråret.For at besvare denne email skriv til nyheder@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 27. oktober 2016