Nyhedsbrevet Insight IVA – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Om IVA > Nyhedsbrevet Insight IVA

Insight IVA

Velkommen til nyhedsbrevet fra IVA hvor vi sætter fokus på forskning og uddannelse.

God læselyst!Fra svag låner til oplyst bruger


Lektor Carl Gustav Johannsen fra IVA har skrevet en bog om bibliotekarprofessionens forskellige syn på brugerne fra ca. 1975 og frem til i dag.


Udvid dit netværk i IVAs nye alumneforening


IVA Alumneforening er et socialt og fagligt forum for færdiguddannede fra IVA, og du har nu mulighed for at melde dig ind.


Lyst til at læse


Hvornår fik du egentlig første gang smag for at læse? For bibliotekerne har det længe været et fokuspunkt at give børn og forældre gode fælles oplevelser med bøger og på den måde fremme både sprogudvikling og læseevner.


Portræt af en forsker: Trine Schreiber


Lektor Trine Schreiber har fokus på, hvordan uddannelsesbibliotekerne arbejder med e-læringsværktøjer og dermed skaber en ny praksis omkring anvendelsen af bibliotekernes mange digitale ressourcer.


Big data skaber nyt marked for informationsspecialister


Professor Niels Ole Finnemann har netop fået udgivet en artikel i bogen Kampen om disciplinerne om, hvordan de digitale medier influerer humaniora.


Den cyklende bibliotekskonference


De kommer fra hele verden og cykler fra bibliotek til bibliotek i strålende sol og silende regn. Mandag den 7. september kom 80 cyklende bibliotekarer til IVA i Aalborg, hvor de blev beværtet med nyttig viden og lækker mad.


Big data kan forudsige fremtiden


Timme Bisgaard Munk startede den 1. august som post doc på IVA, hvor han skal beskæftige sig med analyser af Big Data.


Til forskningskonference om globale strukturer og lokale hensyn


Insight IVA var i august med på forskningskonferencen Global and Local Knowledge Organization, som var arrangeret af professor Jens-Erik Mai.


Årets speciale kaster lys over algoritmer


Kjartan Holm Trætteberg vandt årets DBC-pris for sit speciale "Algoritmisk deltagelse i digitale genre".


Mobil museologi


Rikke Haller Baggesen forsvarede den 18. september sin afhandling om mobil museologi. Læs interviewet, hvor hun fortæller om den udviklingsproces, museerne står midt i, præget af den digitale kultur.For at besvare denne email skriv til nyheder@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 10. november 2015