Nyhedsbrevet Insight IVA – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Om IVA > Nyhedsbrevet Insight IVA

Insight IVA ønsker god sommer

Velkommen til nyhedsbrevet fra IVA, hvor vi sætter fokus på forskning og uddannelse.

God læselyst og rigtig god sommer til alle vores læsere!

Kom til Torsdagsuniversitet med IVA


Bibliotekarforbundet inviterer sammen med IVA til fem aktuelle foredrag på gå-hjem-møder, hvor anerkendte forskere fra IVA deler ud af deres nyeste viden inden for deres forskellige forskningsfelter.

Find din indre oprører


Tine Jørgensen er forkvinde for Bibliotekarforbundet og nyt medlem af IVA's aftagerpanel, og hun interesserer sig brændende for uddannelsen på IVA. Insight IVA mødte hende til en samtale om fag og job.

Bibliometric studies identify RSLIS research as a front runner in the LIS field


A new international ranking shows that RSLIS is among the top 8 contributors to core LIS journals worldwide.

Når kulturen går i nye retninger


Nanna Kann-Rasmussen har været ansat på IVA siden 2000 og har bl.a. forsket i biblioteksudvikling og kulturvaner. I øjeblikket er hun en del af et nordisk team, der arbejder på at udvikle en ny kandidatuddannelse i kulturledelse.

Huse der har formet os


I juli og august kan du se udstillingen "Huse der har formet os" i Bibliotekssalen i Rundetårn, hvor lektor Nan Dahlkild er kurator.

Skillingsviser og overvågning: Det historiske perspektiv


Laura Skouvig har været ansat på IVA siden 2001. Som forsker er hun optaget af at koble historiske vinkler med nutidige problemstillinger og debattere informationssamfundet i et historisk perspektiv.

Kan vi styre skærmen med øjenbevægelser?


Nyt forsøg med eye-tracking viser, at vi godt kan læse en tekst, som vi styrer med øjnene. Men det er ikke helt let.

Venner og fjender på internettet


Kan vi stole på oplysninger på internettet? Hvem som helst kan sende en e-mail eller oprette en hjemmeside, men hvordan ved vi, at vedkommende ved, hvad han taler om?

Online privacy


Værner du om dit privatliv, når du er online? Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker fra Institut for Menneskerettigheder, diskuterer informationsetik og overvågning med studerende fra IVA.

Den gyldne vej til Open Access


IVA var den 26.-27. marts vært for DEFF Online’s konference om Open Access, som bl.a. bød på key-note speakers, break-out sessions samt udstillinger og præsentationer fra de deltagende forlag.

Bar' koldskål


Det er muligvis bare koldskål, men Rasmus Brandt fra 4. semester har læst entreprenørskab og partnerskab, og det kickstartede et projekt, hvor den hyggelige danske koldskål kom ud i den friske luft for at blive solgt på markeder og festivaler.

Cosplay-aften på Nationalmuseet


2. semester på IVA er projektarbejde-semestret. I et semester fyldt med teoriundervisning og gruppearbejde fik Visuel Kommunikation dog plads til en pause i skemaet i form af en udflugt.For at besvare denne email skriv til nyheder@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 01. juli 2015