Nyhedsbrevet Insight IVA – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Om IVA > Nyhedsbrevet Insight IVA

Insight IVA

Ny stor C. S. Peirce udgivelse fra IVA-forskere


I 2014 har Charles Sander Peirce været død i 100 år, hvilket markeres med en imponerende international artikelsamling redigeret af Peirceanerne Torkild Thellefsen (IVA) og Bent Sørensen. Læs interviewet.

 

Tiltrædelsesforelæsning med Niels Ole Finnemann


I det 21. århundrede foregår en stigende del af samfundets kulturelle, sociale og politiske liv på digitale medieplatforme. De hastigt voksende datamængder bliver derfor et stadig mere betydningsfuldt historisk kildemateriale og studieobjekt for al samtidsforskning, ligesom digitalisering af ældre materialer åbner nye muligheder for historisk orienteret forskning. Læs hele invitationen.

Portræt af Bo Gerner Nielsen


Lektor IVA Bo Gerner Nielsen forsker i informationskompetencer og informationsadfærd. Insight IVA fangede ham efter sommerferie, konference i Prag og en undersøgelse af de studerendes informationskompetencer. Læs interviewet.

Dengang bibliotekerne larmede


Engang larmede det i bibliotekerne, men nu siger vi ikke en lyd - dog leder vi efter informationer på næsten samme måde. Ph.d.-studerende Ole Olesen-Bagneux beskriver hvordan.

De tænker tanker om biblioteket


Siden 2012 har bibliotekerne haft deres helt egen tænketank "Tænketanken Fremtidens Biblioteker". Insight IVA mødtes med lederen af tænketanken Lotte Hviid Dyrbye, der er sprængfyldt med visioner for bibliotekssektoren. Læs interviewet.

En entreprenør er en ildsjæl, der kan læse sin samtid


Lektor Hans Elbeshausen fra IVA deltog i en kulturpolitisk konference i Hildesheim, hvor han fortalte om, hvordan en anderledes litteraturfestival i Berlin kan ændre livet for mennesker i kvarter med lav kulturel og social kapital. Læs interviewet.

Fra speciale til job


Sidste års vinder af specialeprisen, Sigrid Klitgaard Brix, fortæller om sine erfaringer fra arbejdet med specialet, og hvordan hun efterfølgende fik tilbudt sit drømmejob. Læs interviewet.

Lytteklubben


På Hovedbiblioteket afprøves et nyt musikarrangement – en intim klub af lyttehygge. Lytteklubben er et resultat af virksomme IVA-studerende og deres drøm om at skabe et fællesskab og bryde med folks egne bobler. Læs reportagen.


For at besvare denne email skriv til nyheder@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 06. november 2014