Nyhedsbrevet Insight IVA – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Om IVA > Nyhedsbrevet Insight IVA

Insight IVA

 

Velkommen til nyhedsbrevet fra IVA, hvor vi sætter fokus på forskning og uddannelse.

God læselyst.

Kultur er kamp


 

Kultur er kamp, sagde man i 70'erne, og Dorte Skot-Hansen har om nogen kæmpet for kulturen. I anledning af sit 40 års jubilæum ser hun tilbage på en udvikling, hvor hun startede som hippie og endte med at rådgive centrale beslutningstagere.


Vi har brug for at nyfortolke computeren


 

Hvis historikerne om 100 år ikke har et webarkiv, kan de ikke skrive det 21. årh. historie. Ordene kommer fra Niels Ole Finnemann, ny professor på IVA, der har stillet op til interview om ustyrlige webdata og et kulturelt skifte i vores brug af medier.


VoxPop med nye studerende


 

Hvad tænker de nye studerende de første par dage på IVA? Hvilken baggrund og hvilke forventninger og drømme har de til stuidet og fremtiden? Få et hurtigt indblik i deres tanker.

 

IVA på det informationsvidenskabelige landkort


Otte forskere fra IVA er med på det informationsvidenskabelige landkort. Insight IVA har talt med en af de otte forskere, lektor Jeppe Nicolaisen, om hvilken betydning anerkendelsen har for IVA.


Nordisk tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, årg. 3, nr. 1, 2014


Denne udgave af Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling indeholder 3 artikler og en anmeldelse. Artiklen E-bogen: Skandinaviske perspektiver på forskning og uddannelse skrevet af biblioteks- og informationsforskerne Gitte Balling, Tor Arne Dahl, Anne Mangen, Skans Kersti Nilsson, Haakon Lund & Lars Höglund. Læs mere om tidsskriftet


Styr på informationerne


Haakon Lund arbejder med optimering af søgning i store informationssystemer. Nemmere adgang til kulturarven og mere effektivitet i udbringning af nødhjælp er begge eksempler på, hvordan hans forskning kan anvendes. Læs mere om Haakons forskning.

PopUp-læring fra bibliotektet

I Vesthimmerland har man slået folkeskolens og folkebibliotekets kræfter sammen for at lære eleverne digital dannelse og kildekritik, refleksion og forståelse for deres digitale fodspor. Velkommen til PopUpEKSPERIMENTARIET – Digital dannelse på skemaet.


Praktik i New Zealand


 

Dokumenthåndtering i Auckland kombineret med de flotteste naturoplevelser: Sonia went downunder. Læs interview om, hvordan man realiserer drømmen om at komme i praktik i et af de mest eksotiske steder i verden.


Min rejse ned i kælderen

 


 

Cæcilie Sylvest Brix Møller er lige startet på Informationsvidenskab og kulturformidling. Læs hendes beretning om, hvordan man laver en event, hvor litterære sjæle kan læse op af deres værker - og oveni købet få dem udgivet.For at besvare denne email skriv til nyheder@hum.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 24. september 2014