Stadig flere studerende søger ind på IVA - 17 % flere end sidste år – Københavns Universitet

IVA > Nyheder > Stadig flere studerend...

11. juli 2014

Stadig flere studerende søger ind på IVA - 17 % flere end sidste år

Optagelse

Den opadgående tendens fra 2010 fortsætter, IVA har fået over 100 flere ansøgere end sidste år.

5. juli var der ansøgningsfrist til bacheloruddannelsen på IVA. Igen i år har der været tale om en markant stigning i ansøgertallet, både i København og Aalborg. Samlet er der over 100 flere ansøgere end sidste år med 710 ansøgere i år mod 605 sidste år. Den samlede stigning i procent i forhold til sidste år er på 17,4 %, der fordeler sig med 19,8 % i København og 7 % i Aalborg.

-Det er endnu for tidlige at sige noget om det endelige optag, for fordelingen mellem første og anden prioriteter har også vist et mindre fald på 7 % i København og 20 % i Aalborg. men vi er glade for at kunne konstatere, at søgningen til IVA for femte år i træk er gået mærkbart fremad, udtaler sektionsleder for uddannelsesområdet Peter Havnø.

Københavns Universitet har ellers i år haft et fald 2,3 procent i forhold til ansøgertallet i 2013.

- Det er stadig de store ungdomsårgange, der søger ind på universiteterne, og den samlede søgning til de videregående uddannelser er steget med fire procent i forhold til sidste år. Tendensen på landsplan er, at Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne går frem, mens universitetsuddannelserne samlet set står for et mindre fald, siger specialkonsulent Pernille Kindtler fra Uddannelsesservice.

Læs pressemeddelelse fra Københavns Universitet

Bodil Christensen