Ansatte på Det Informationsvidenskabelige Akademi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVA > Ansatte

Niels Ole Finnemann

Niels Ole Finnemann

Professor

  • Det Informationsvidenskabelige Akademi - Forskning

    Søndre Campus, bygn. 4, Njalsgade 76, 2300 København S, Bygning: 4A-2-26

    Danmark

    Telefon: +45 32 34 15 28Mobil: +45 31 23 44 92

 

Seneste Publikationer:

Hypertext Configurations: Genres in networked Digital Media. To be published in Journal of the Association for Information Science and Technology.

Preprint version           Early view Publishers version.

 

'Digital Humanities and networked digital media'. MedieKultur.

'Humaniora og de digitale medier'. I Pedersen, Stjernfelt og Køppe. Kampen om Disciplinerne. 2015. København: Reitzels forlag.

Hypertextual Relations in Digital Born Materials : Hypertext and Time. Resaw Conference, Aarhus June 2015.

Videoer:

 

Tiltrædelsesforelæsning IVA 21.11 2014. Big Data - et nyt Humanvidenskabeligt forskningsfelt.

SDU Online forelæsninger 6.6 2013. De store linjer i mediehistorien.

 

 

Aktuelt forsknings felt 

Digitaliseringen er i disse år trådt ind i en ny fase. På den ene side anvendes digitale medier i dag overalt. Vi skanner hele verden fra det ydre rum til kroppens indre. På den anden side bidrager voksende befolkningsgrupper i den daglige produktion af digitale materialer. I det 21. århundrede kan vi derfor forvente at en hastigt voksende del af samfundslivet kommer til udtryk i stadig flere digitale genrer på digitale medieplatforme. Vi får flere og mere forskelligartede digitale materialer, der spredes over stadig flere forskellige, mere skræddersyede digitale medier. Vi får stadig flere forskellige søge- og præsentations redskaber. Digitalt fødte materialer bliver således et stadig vigtigere, ofte unikt, historisk kildemateriale. Denne udvikling rummer store udfordringer til selektion, kuratering, bevaring, analyse- og vidensformidling i alle fagvidenskaber.  Men den udfordrer også vores arkiv- og biblioteksvæsen, der historisk har været op bygget omkring mere stabile og stedbundne skrevne og trykte kilder.

Det rejser grundlæggende spørgsmål om hvordan kan vi beskrive de svulmende og heterogene datamaterialer og hvorledes vi skal organisere det 21. århundredes vidensressourcer og vidensformidling?

 

 

ID: 122741339